Asumista.fi-blogissa tutustutaan eri asuinalueisiin Suomessa, annetaan vinkkejä asunnon ostoon ja myyntiin, puhutaan ajankohtaisista asioista ja kurkataan asuntoihin pintaa syvemmälle. Tervetuloa!

Aktia Kiinteistönvälitys »

8 vinkkiä sujuvampaan remonttiin

Päiväys: 21.02.2017

Remontoinnilla voidaan parantaa asunnon arvoa tai tehdä kotia viihtyisämmäksi. Pelkkä pintojen uusiminenkin raikastaa ilmettä, mutta välillä halutaan tehdä isompia muutoksia kodin rakenteisiin. Asunto-osakeyhtiössä remontin toteuttaminen vaatii aina ammattitaitoista suunnittelua ja tiivistä yhteistyötä taloyhtiön sekä isännöitsijän kanssa.

Remontin onnistumisen turvaamiseksi kannattaa muistaa seuraavat kahdeksan seikkaa:

1. Ota selvää, mitä taloyhtiösi vaatii sinulta remontin toteuttamiseen. Tee itsellesi muistilista kaikista tarvittavista toimenpiteistä ja vaadituista lomakkeista.

2. Hanki ammattitaitoinen tekijä, joka suunnittelee remontin hyvän rakennustavan mukaisesti. Varmista, että remontin tekijällä on riittävästi kokemusta ja ammattitaitoa.

3. Tee kaikki sopimukset kirjallisina, jolloin vastuut on selkeästi sovittuna.

4. Muista tehdä remontti-ilmoitus kirjallisena isännöitsijälle. Sovi myös rakennusluvan hankkimisesta, mikäli sellainen tarvitaan.

5. Huomioi, että sähkötöiden, putkitöiden sekä teleurakointitöiden tekemiseen vaaditaan tehtäväänsä koulutettu pätevöitynyt ammattilainen.

6. Huolehdi, että remontillasi on kokenut valvoja, joka huolehtii remontin toteutumisesta suunnitelman mukaisesti.

7. Älä aloita remonttia ennen kuin sinulla on siihen lupa taloyhtiöltä.

8. Ota huomioon remontoidessasi myös naapurisi. Älä aiheuta melua sellaisina aikoina, jolloin ihmiset haluavat rauhoittua tai nukkua. Toimita remonttijätteet kaatopaikalle, ei taloyhtiön jätesäiliöön. Ilmoita naapureillesi meluhaitasta ja pahoittele kohteliaasti.

Jaa linkki:

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

Kommentointi